tisdag 20 januari 2009

På begäran

Busenkla Matmuffins med chevré, 8st stora

Smet
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
1/2 dl olivolja
3 dl turkisk yoghurt

200 g chevré
flingsalt

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt, rör ner i mjölblandningen. Klicka lite smet i formarna, smula över chevré. Täck med resten av smeten.
2. Grädda i 200grader ca 20 min, toppa med flingsalt.




Smaskens! Nästa gång byter jag hälften av vetemjölet mot dinkelmjöl. :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Olalaaa! Tack dessa ska bakas ikväll eller imorgon. Ser så goda ut! :D

Anonym sa...

Lät inte dumt alls sis! Vad duktig du är! <3 Kram

Emma sa...

Vad kul Elin! Funkar nog skitbra att byta chevré mot feta eller annan smakrik ost om man vill det :)

Tack sis, kom och provsmaka? ;)

Kraam

Anonym sa...

Jaa, det MÅSTE jag göra! När? ;) Kraaam