Som ni mycket väl vet (det kan ju inte ha undgått någon?) så är det Fettisdagen idag! Yay!
Vi smygfirade redan lite i söndags med en semla från Sultans, men blev så grymt besviken. Torr bulle och övervispad grädde, nej fy sjutton. Alla vet ju att hembakat är godast, så just nu ligger det ett gäng minisemlor på jäsning.
Provade detta recept, som tydligen ska vara världens bästa. Upp till bevis :)
Jag bakar nu för tiden alltid med stenmalet mjöl, så jag minskade något på mjölmängden eftersom detta mjöl suger upp mer vätska. Betyg kommer senare, men det kan nog bli fint det här...
Man kanske inte ska baka semlor med lantmjöl... Men det var fortfarande 10x bättre än en torrbolle-semla!
tisdag 12 februari 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh, gott! Vad duktig du är som bakade dina egna semlor! Det blev ingen semla för mig idag. Får köpa en imorgon?
Gör det! På ica har de tydligen pistage-semlor, prova en sån åt mig med ;)
Skicka en kommentar