söndag 10 mars 2013

Chorizogryta med blomkålsmos


Chorizogryta med blomkålsmos, 4 portioner
15-20 min














1 blomkålshuvud, ca 1kg
ca 2 msk smör
ca 2 msk färskost
salt, peppar

400g chorizo
1 gul lök
2 tsk rökt paprikakrydda
2 burkar vita bönor (stora)
1 burk körsbärstomater
1 dl vatten
ca 1-2 msk fond (valfri, vi tog kalv)


Blomkålsmos
Skär till blomkålen, koka buketterna mjuka, ca 10 min.
Häll av allt vatten
Mixa till en puré tillsammans med smör och färskost (philadelfia)
Smaka av med parmesan, salt och vitpeppar

Gryta
Skiva korven i slantar, stek i lite olja
Tillsätt finhackad lök och fräs mjuk
Tillsätt paprikakryddan, fräs några minuter
Tillsätt vita bönor (avsköljda i kallt vatten), tomater, fond och vatten
Koka 5-10 min

Betyg
3,5 / 5
Gott, men se till att ta korv med drag i. Lithells chorizo som vi valde var väldigt snäll. Möjligen kan man hiva i lite cayennepeppar också. Vi gillar när det är lite starkt!

Inspiration från Matmagasinet nr 2013-1 (gryta)

Inga kommentarer: